Prof. dr. Laura van ‘t Veer

Directeur onderzoek en medeoprichter Agendia

Laura van ‘t Veer verricht al ruim 20 jaar onderzoek in moleculaire oncologie. Ze heeft meer dan 230 wetenschappelijke publicaties op haar naam staan en heeft prestigieuze awards ontvangen voor haar bijdragen aan de borstkankerzorg. In 2015 erkend het Europees Octrooibureau (EOB) het effect van de MammaPrint op de borstkanker diagnostiek door het erkennen van Dr. van ‘t Veer met een European Inventor Award.

Op dit moment is zij Director Applied Genomics van het Cancer Center van de Universiteit van Californië-San Francisco in de VS. Binnen Agendia is zij mede verantwoordelijk voor klinische studies en de ontwikkeling van nieuwe genprofielen in het bijzonder in het kader van voorspelling van therapie response.

Laura van ’t Veer werd belicht in een podcast van oncologie.nu, om te vertellen ontstaansgeschiedenis van MammaPrint en het proces tot aan de toekenning voor vergoeding in Nederland.

Prof. dr. René Bernards

Wetenschappelijk adviseur en medeoprichter Agendia

René Bernards houdt zich al ruim 30 jaar bezig met kankeronderzoek en heeft meer dan 200 publicaties op zijn naam staan in gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften. Hij zette zich in voor vruchtbare samenwerking met de farmaceutische industrie. In 2013 ontving hij de oeuvreprijs Akademiehoogleraren van De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Als wetenschappelijk adviseur is René Bernards betrokken bij Agendia. René Bernards is ook werkzaam als onderzoeker op de afdeling Moleculaire Carcinogenese bij het Nederlands Kanker Instituut, waar hij sinds 1992 werkt. Daarvoor was hij zes jaar verbonden aan de Harvard Universiteit als assistent-professor. René Bernards is ook part-time hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht.

Agendia

Het bedrijf Agendia is in 2003 opgericht om de kwaliteit van leven van kankerpatiënten te verbeteren door gericht maatwerk in de toepassing van gentechnologie. Agendia ontwikkelt gekwalificeerde tests zoals MammaPrint en streeft ernaar om zulke tests zo snel mogelijk binnen het bereik van alle patiënten te krijgen die daar baat bij hebben. De tests van Agendia helpen artsen en onderzoekers om nauwkeuriger de diagnose vast te stellen, beter het ziekteverloop te voorspellen en een behandeling-op-maat uit te zetten voor iedere individuele patiënt.